#1 De meest visuele nieuwsbrief van Nederland

Hi lezer, dit is de eerste Tropical Glacier nieuwsbrief! Bedankt voor het abonneren, vanaf nu ontvang je er eentje om de 2 weken.

In de aankomende tijd krijg je een kijkje achter de schermen. Een persoonlijke tocht door de visualisaties die rechtstreeks vanuit mijn hersenen komen. Wat kun je verwachten?

1. Als eerste geef ik meer toelichting over wat mijn gedachtegang is geweest bij een kunstwerk. Zodat ook jij de diepere boodschap erachter gaat snappen!

2. Ten tweede deel ik een kunstwerk of object van een andere kunstenaar/architect. Iets wat mij inspiratie heeft gegeven en hopelijk ook een plezier is aan jouw oog.

Veel lees en kijk plezier!

—————- 

1. De gedachte achter ‘Sky Painters’

Mijn meest recente werk heet ‘Sky Painters’.

Voor dit kunstwerk ben ik geïnspireerd geraakt door de strepen die vliegtuigen trekken met de gekleurde rook. Je kent het vast wel, hieronder zie je ze gaan:

vliegtuig strepen kleuren

Vroeger was ik altijd al gefascineerd door deze vliegtuigen met een ‘kleurijke scheetstreep’. Mijn kleine piepschuim of papieren varianten kon dit helaas niet. Dit mocht de pret niet drukken omdat ik in die tijd nog steeds de gedachte had piloot te worden🧑🏼‍✈️.

Eenmaal terug met mijn voeten op de aarde wilde ik toch strepen trekken. In het kunstwerk hieronder zie je twee potloden, in plaats van wolkenkrabbers of vliegtuigen, die de wolken van Austin (Texas) ‘bevlekken’. In mijn gedachte zag ik al een smiley of iets anders in de wolken gekrast staan… 😏

De maan houdt zoals in meerdere van mijn kunstwerken een oogje in het zeil 👀.

sky painters tropical glacier

 

Bekijk het product

Sky Painters

Gemaakt op: 1-08-2021

—————- 

2. ‘Angstig Konijn’ – Piet Parra


Mogelijk kennen jullie Piet Parra (bekijk hier) van zijn paars/roze kledingmerk ‘Parra’. Wist je dat hij naast kleding ook sculpturen ontwerpt? Zo is hij de ontwerper van het hieronder weergegeven angstige konijn, dit beestje bevindt zich hier in het Flevopark in Amsterdam.

Ontstaan uit een initiatief van hiphopfestival Appelsap, zij vonden dat moderne kunst maar matig vertegenwoordig was in de openbare ruimte.

In mijn ogen is dit konijn angstig zijn oren aan het bedekken, een synoniem voor de mensen die niet van hiphop/rap muziek houden. Never the less is dit het meest gestreamde genre wereldwijd 📈.

angstig konijn

Als kers op de taart heeft hij ook nog deze appel op hoge hakken gemaakt. Deze zit rustig bovenop een nieuwe pand in Amsterdam West. Bekijk het hier op Google Maps. Ziet er smakelijk uit toch?

appel op gebouw amsterdam
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *